Boktips för den mindre smale

I Sverige är det fult att säga att någon är tjock. Man kan få säga det om sig själv och det är möjligtvis acceptabelt om doktorn säger det men till en vän eller kollega – det är förbjudet. Av den anledningen är det sällan det ligger bantningsböcker under julgranen eller i födelsedagspaket. Dessa får man helt enkelt köpa själv. Här kommer några boktips för de som vill ändra sin kost så de blir mer smal.

(Andra tips inom sjukdom & hälsa finns hos boktips.nu)

Socker, din värsta fiende – Vad den utbredda fetman beror på tvistar de lärde om. Vissa vill hävda att det är sockret. Eller rättare sagt, de flesta vill hävda att det har med sockret att göra. Boken ”Socker- din värsta fiende” är skriven av professor Dr. Robert H. Lustig som arbetar på University of California. Bort med sockersuget – fram med bättre matvanor.

Ät dig i balans, bästa maten för glädje och lust – Att banta kan alla göra men har man inte glädje och lust i matlagningen blir det snabbt att man återgår till det gamla vanliga. Då kommer också kilona att gå tillbaka till de gamla vanliga. Detta är därför ett hett boktips till dig som vill förändra dina matvanor men som tycker det är tråkigt och jobbigt att köpa rätt ingredienser och tillaga dem själv. Det sägs att ”det finns inga genvägar” men på ett sätt så finns det genvägar att gå. Genom att få inspiration och motivation. Det är det som denna bok levererar.

Allt om 5:2 dieten – Det finns mängder av böcker om dieten som kallas 5:2. Det är en diet som är extremt inne just nu något som författarna självklart vill utnyttja och skriva böcker om. En av de böcker som lovar att leverera allt om detta ämne är just ”Allt om 5:2 dieten”. Om den är bäst av alla böcker inom detta område är svårt att säga. Men någonstans måste man ju börja. Det är när man bestämt sig för att gå ner i vikt som första steget är taget.