Fairystore – Lite dyrare – Lite ovanligare

Vad köper man i present till en familj som precis fått barn? Visst, jag kan gå in på någon lekbutik och köpa en skallra eller en filt men det känns så opersonligt. Ungefär som att ge bort blommor.  Det kan jag göra någon fyller 37 eller 46 men fyller någon jämt lägger man ner lite extra på det hela. Vad ska man då inte göra när någon får barn?

Babyfilt som inte alla andra har

Jag fastnade för att köpa en babyfilt. En sån där man har i vagnen så att barnet håller sig varm. Egentligen är det väll bara en vanlig filt som är något mindre och passar vagnen bra men sätter man ordet babyfilt på den så går den att sälja dyrare. För något som jag har blivit helt klart överaskad över när jag kollade in presenterna är priserna. Har småbarnsföräldrar hur mycket pengar som helst? Eller är det mor- och farföräldrarna som förväntas köpa kläder, filtar och leksaker?

Okej, första steget var avklarat. Att bestämma sig för vad jag skulle köpa. Men sen gäller det att göra det där lilla extra steget. Det som gör att det blir lite mer personligt. Hittade en lösning när jag av en vän blev tipsad om Fairystore.se. En kvinna som specialiserat sig på att bara sälja barnkuddar, babykuddar och filtar. Sånna där mjuka sköna saker som passar till de små i familjen. Här var priserna ännu lite högre än i de stora barnbutikerna men samtidigt fick jag vad jag sökte. Ville ju ha något unikt och personligt och det är knappast någon på hela dagiset som kommer ha samma filt som Anne (babyn) har.

Hade det varit mitt eget barn hade jag nog gått till en secondhand-butik. Det går ju inte att köpa allt nytt då. Men när det nu handlar om present så ska det vara unikt, personligt och lite lyxigt. Då passade det utmärkt. Pluspoäng till den butiken – i alla fall de gånger jag ska köpa barnpresenter