Fördelar med båthyrning för turer i Stockholms skärgård

Det finns ett stort intresse för båtcharter i Stockholm och trenden att hyra en båt för att ge sig ut i Stockholms skärgård tycks bara växa. Skärgårdens magi och avslappnande atmosfär är ingen nyhet men möjligheten att uppleva detta i lyxformat ombord på en båt är något som alltfler börjar unna sig. Fördelarna med att bo på en båt som man hyr är så många och detta särskilt när man vänder sig till en båtuthyrning i Stockholm som kan erbjuda lyxigare motorbåtar och stora yachter som ger plats för det goda livet.

På en båt så kommer man nära vattnet, naturen och de sevärdheter som finns i skärgården. Man måste inte resa med egen motorbåt för att nå spännande hamnar och man måste heller inte åka hem för att sova gott i en säng. Oavsett om man ger sig av ett gäng festsugna eller om man åker med släkt och vänner så är det otroligt bekvämt med en båt som erbjuder allt från sköna sängar till ett exklusivt kök. Man kan säga att det är som att hyra ett lyxhus som flyter. Med en kapten så slipper man även tänka på det där med att ta hand om båten och att styra den i rätt riktning. Med båtcharter så kan man även hyra sin kapten, och kanske till och med en kock som ser till att det alltid finns gott om tilltugg på soldäck.

Med båten som tillfälligt hem

Hur känns det egentligen att bo på en båt? Det finns ju de som lämnar livet på torra land för att bo på en husbåt men det här ska inte förväxlas med det lyxliv som väntar på en yacht som man hyr under en dag, några dagar, eller kanske några veckors tid. När man hyr båt för att njuta av livet i skärgården som verklig livsnjutare så ska man inte behöva städa hytt eller däck. Tvärtom så ska träpaneler skina som om de vore nya då man kliver på och av båten. På däck så ska vattnet i den privata jacuzzin hålla perfekt temperatur och vara redo för härliga natt-bad under stjärnklara natthimlar. Den kanske största fördelen med livet på en lyxyacht är ju att man lämnar vardagen bakom sig och att man får möjlighet att njuta av skärgårdens charm och natur med alla sinnen.

Man sover otroligt gott ombord på en båt som har bäddar som är mer än enkla kojar. Det finns hotell som inte kan slå den sömn man får ombord på en lyxbåt så den som hyr båt i Stockholm kan se fram emot vila såväl som äventyr då skeppet styr mot okända hamnar genom lugna vatten. Med familj och vänner med på båten så kan det inte bli bättre och när nästa sommar så vet alla vad som står högst upp på önskelistan.