Hon vågade sticka ut på halloweenfesten

Vad är typiskt maskeradkläder när det gäller till halloween?  Troligtvis tänker du på äckliga monster, obehagliga småkryp och blodiga djävlar. Det ska vara ondskefullt, obehagligt och gärna med inslag från den mörka världen där djävulen regerar. Men det behöver inte vara så. I alla fall inte enligt en syo-konsulent i Gävle. För några år sedan hände följande.

Det var den årliga halloweendagen på en av grundskolorna i Gäve och ungdomarna hade klätt ut sig i maskeradkläder för att passa in så mycket som möjligt. Djävulen och andra monster dominerade totalt. Men mitt bland alla dessa mörka personer dök en person upp iklädd ljusa lakan med änglavingar. Att hon var en ängel var helt uppenbart men varför hon var det var inte lika lätt att förstå.

Ett och annat monster kom fram till ängeln och påpekade att det var halloween och att ängeln nog hade kommit till fel fest. Som om en varg snällt men tydligt markerade för ett litet får att hon borde gå tillbaka till sin flock innan något mer otrevligt skulle hända.

Men ängeln kontrade och berättade hur hon tänkt vid val av maskeradkläder:

” Jag tycker det är så många mörka figurer här med död och elände så jag tyckte jag borde lysa upp det lite med något från den andra sidan”.

Eleverna köpte hennes resonemang och hon blev helt accepterad av dem. Kanske blev det en viss besvikelse från de som verkligen lagt ner energi på att klä ut sig ordentligt för att få blickar till sig när en kvinna kommer med ett lakan och pappersvingar och fångade all uppmärksamhet.

Något pris för årets utklädnad vann hon inte. Det hade väll sett konstigt ut om ängeln skulle vunnit på halloween. Ungefär som att hårdrocksklädd person skulle vinna bästa klädsel på en maskerad med tema ”Schlagerfestival”…