Hushållsvågar underlättar arbetet

December närmar sig med stormsteg. Nu är det dags att plocka fram dekorationer och att börja tänka över julklapparna. Det är också hög tid för många att börja med julbaket. Många känner att det kan bli en ganska stressig tid på året. Allt som då kan underlätta arbetet är välkommet. För även om man ibland skulle vilja höfta med måtten för att spara tid så skulle resultatet av ett sådant bak nog inte dra ner ovationer vid julbordet.

Slipp måttomvandling

Då de flesta bakrecept står i gram och inte i deciliter blir måttomvandling en stor del av bakningen. En rätt så tidskrävande del. Många känner nog att det kan vara en riktig plåga att stå med mjöliga händer och fippla med sin telefon eller surfplatta för att få hjälp av internet med måtten. En hushållsvåg kan då vara praktisk att ha till hands. Det är en typisk artikel som många vet skulle underlätta arbetet men som man ändå skjuter upp att inhandla. Men det är en tidssparare i matlagningen som är värd att investera i.

Köp hushållsvågar med litermått här

Laga mat som proffsen

Det är inte bara bakrecept som står i gram många recept från internet är hämtade från andra språk. Decilitersystemet används till exempel inte i U.S.A eller England två länder som vi tar många recept ifrån. En annan källa till recept är de många olika matlagningsprogrammen. För en professionell kock är en våg en självklarhet. Det är ett av de viktigaste redskapen i ett kommersiellt kök. När recepten sen skrivs ut från programmet används allt som oftast inte deciliter som grundenhet. Att kunna följa recepten på snabbast och framförallt mest rätt sätt blir genom att ha en våg till hands.

För även om en hushållsvåg inte gör en till en expert så kan den i all fall hjälpa en på vägen. Kanske blir årets julbak ett steg närmare den där bilden i matlagningstidningarna.