Måste det …

Måste en blogg handla om något viktigt eller ett speciellt ämne? När det gäller den första punkten kan vi definitivt svara nej nej, det behöver inte vara viktigt … eller? Det är lätt att avfärda många bloggar som oviktiga men för just den bloggaren så kan det kan det vara väldigt viktig saker som skrivs, det ligger ”i betraktarens öga” som i många andra fall.

Vi kan väl direkt och absolut glömma att en blogg måste vara inom ett speciellt ämne, det finns ju ingen anledning, vill någon skriva om flera eller många ämnen så är det självklart fritt att göra, och det görs ofta då det är vanligt inom de personliga bloggarna som nästan översvämmar nätet.

Med det sagt så kan det påpekas att blanda in vissa ämnen kan vara vådliga att skriva om. Religion, politik och genus är ämnen som snabbt och effektivt kan uppröra många människor så en bloggare bör tänka till både en å två gånger innan dessa ämnen berörs på bloggen.

Då kommer nästa sak, för mycket blandning av ämnena i bloggen kan göra det rörigt och vill man skriva nåt om religion eller politik så kan det vara en väldigt bra idé att starta upp flera bloggar och inte blanda exempelvis sin blogg om det stora sportintresset med politik … med garanti kommer det stackars sportintresset (hur bra det än är) att ta mycket stryk på kuppen.

Ovanstående frågeställningar dök upp när jag snubblade över en blogg som hade det snitsiga namnet Lite av varje – Snacka om att verkligen öppna för att skriva om vad som helst J Det håller sig dock ifrån de ämnen som lätt upprör människor men annars är det en salig blandning på bloggen, ofta är inläggen helt ovidkommande från det närmaste inlägget, den enda som verkar återkomma med ojämna mellanrum är att det dyker upp några YouTube musik videos ibland.

Så om du känner för att skriva om allt mellan himmel och jord så gör det då! Och låt även andra skriva vad de nu känner för, men ok, har de öppnat möjligheten för kommentarer så har de ju även öppnat sig för negativ kritik om vad de skriver – De kanske blir sur, eller din kommentar kanske inte blir publicerad om du är för negativ. Men snälla håll ditt språk på en vettig nivå, det finns redan alldeles för många nät-troll där ute som kastar ur sig vad som helst.