Skjutdörrar

Vad man ska tänka på vid köp av en skjutdörr.

När det är dags att bygga nytt, kanske en ny uteplats och man ska investera i en ny dörr på altanen. Vad ska man köpa? Är man inte insatt i frågan kan det vara svårt att komma på det själv. Vad är fördelarna med skjutdörrar jämfört med andra dörrar?

Funktion

En skjutdörr är bra om man vill spara plats i sitt rum. Har du ett trångt utrymme och har svårt att installera en vanlig dörr är det en fördel med skjutdörrar. En annan sak som väger tungt är mängden ljus som kommer in jämfört med vanliga täckta dörrar. Skjutdörrar öppnas också väldigt lätt, eftersom dörrarna belastas av hjul som gör att dörren lätt glider upp. Glaset som sitter på har en väldigt bra isoleringsförmåga, så du har fortfarande bra isolering trots den stora ytan av glas.

Utseende

Utseendet på skjutdörrar är många. Det finns flera alternativ i både utseende, färg och material. Vanligaste modellerna är tillverkade av PVC-plast, aluminium och trä. Med så många att välja i mellan blir det lite lättare att hitta en som passar i just din villa. Det går också att anpassa själva glaset som sitter i dörrarna med frostat glas osv. Skjutdörrar kan verkligen göra skillnad i utformandet av t.ex. en uteplats, det blir ett snyggt och rent resultat.

Installation

Att installera skjutdörrar är egentligen inte så svårt eftersom det ofta består av en enda stor del. Man ska dock inte hantera en installation helt ensam. Minst två personer rekommenderas när den ska sättas på plats.