Tänk till när du anlitar städfirma för flyttstädning

Ska du anlita en städfirma i Stockholm för flyttstädning? Brukar du bara titta på priset och sen avgöra vilken firma som får jobbet? Tänk till en gång till för det är betydligt mer som borde avgöra valet.

Referenser – Inget är så bra som referenser. Gå då främst på vad dina vänner säger. Kanske har någon anlitat ett företage för flyttstädning i Stockholm tidigare och kan rekommendera dem. Även om man bor i utkanten eller på närliggande orter kanske företaget kan tänka sig komma ut dit. Allt beror på hur stort arbetet är.

Försäkring och F-skatt – Har städfirman försäkring och F-skatt? Annars kan det bli problem både om något skulle gå sönder samt att svart arbetskraft anlitas.

Nöjd-Kund-Garanti – Det blir mer och mer vanligt att man som städfirma Stockholm erbjuder nöjd-kund-garanti. Med andra ord att de kommer tillbaka och städar igen om man som kund inte är nöjd. Men man bör kontrollera vad som gäller. Ibland kan detta exempelvis bara gälla om man hör av sig inom 24 timmar efter att flyttstädningen är klar. Att kunna göra detta vid en flyttsituation är ibland helt omöjligt. Då får man antingen förhandla fram en längre ”klagoperiod” eller vända sig till en annan städfirma.

RUT – Det är företaget som sköter alla papper kring RUT. Men det är kunden själv som får kontrollera om man har rätten att få detta avdrag. Genom att gå in på skatteverkets hemsida kan man läsa hur mycket RUT-avdrag man gjort under året och därmed har kvar.

Skriftlig offert – Muntliga avtal gäller lika mycket som skriftliga. Men de är extremt svåra att bevisa. Att få en skriftlig offert är därför en skarp rekommendation. Men det är inte bara för att säkerställa priset som man ska be om detta. Då priset kan skilja stort mellan olika städfirmor i Stockholm kan man ta in offert från flera. Med skriftliga offerter ser man lättare vilken som är billigast. Men som sagt – billigast är inte alltid bäst.