Topplistan över nya musiker i Sverige

Svensk musik

Svensk musik har alltid varit populär, både i Sverige och utomlands. Vi har ju stora namn som ABBA, Roxette och Robyn att stoltsera med till exempel. Det är inte alls illa för ett sådant litet land som Sverige att ha en så pass stor musikexport som vi har. På den här hemsidan kommer vi dock att fokusera på ny svensk musik.

Nya artister dyker upp med jämna mellanrum

Nya artister dyker upp i Sverige relativt ofta, men det är ju inte alla som blir lika framgångsrika. Därför har vi valt att fokusera på de som ligger på topp bland de nya musikerna i Sverige. Det finns helt enkelt några som märker ut sig mer än andra och det är dem som du kan läsa om här hos oss.

Fricky

Fricky är en artist från Umeå som är med i skivbolaget Random Bastards. Hans egentliga namn är Erik Friman och han föddes år 1992. År 2019 fick han pris för årets artist på P3 Guld. Han gjorde sitt genombrott år 2018 men påbörjade sin solokarriär år 2016. Dock medverkade han redan innan i rapduon Broder John & Friman. Läs mer om honom i vår artikel.

LOVA

En annan uppkommande artist på den svenska musikhimlen är LOVA, egentligen Lova Sönnerbo. Hon föddes 1998 och vann vid fjorton års ålder Lilla Melodifestivalen, 2012. Det var i februari 2018 som hon gav ut sin debutsingel under namnet LOVA. Debutsingeln hette You me and the silence och var P3:s näst mest spelade låt under 2018. Du kan läsa mer om denna tjej i vår artikel.

Victor Leksell

Victor Leksell är ännu ett uppkommande namn på artisthimlen i Sverige. 22-åringen från Torslanda var med i Idol 2017 men röstades ut redan i kvalfinalen. Han har släppt låtar som Vart du sover, Allt för mig och Klär av dig. Han har miljontals spelningar på sina låtar på Spotify och år 2019 vann han sin första Rockbjörn som årets genombrott.

Z.E

Z.E är en svensk gangsterrappare från Tensta som föddes år 1994. Han satt i fängelset år 2017 och då började han skriva musik på riktigt. Han medverkade i artisten Cherries låt 163 för evigt som slog igenom internationellt och i Sverige. På P3 Guld 2019 vann han pris för årets hiphop/RnB och på Grammisgalan vann han samma år pris för årets artist.

Håll dig uppdaterad med vår hjälp

Med vår hjälp är det enkelt för dig att hålla dig uppdaterad inom svensk musik. Vårt mål är att ge dig all information du behöver om de bästa artisterna på den svenska musikhimlen. Vi skriver om artister inom olika genrer för att alla ska kunna hitta en ny favorit. De vi har nämnt ovan är bara en del av de som finns för tillfället.

Allt du läser hos oss är givetvis väl efterforskat och helt faktabaserat. Vi är själva musikälskare och vi har en kärlek för både svensk och utländsk musik. Dock är det den svenska musiken som vi håller närmast hjärtat. Lär dig allt om de bästa nya musikerna i Sverige här hos oss. Varmt välkommen till oss och vi önskar dig mycket nöje på vår sajt.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *