24 juli 2024
Viktor Leksell

Viktor Leksell

Med låten Tappat blev Victor Leksell känd för en större publik i Sverige. Han kommer från en ort på Hisingen, Torslanda, strax utanför Göteborg. Låten Tappat har numer spelats över tjugo miljoner gånger på musiksidan Spotify. Han har fler låtar i rockärmen och du känner säkert igen Klär av dig och Allt för mig som riktigt typiska Victor-låtar. Hur började egentligen musikkarriären för Victor Leksell?

Victor Leksells musikaliska historia och genomslag

Fotboll var Viktors stora fritidssysselsättning och han spelade för musiken kom ganska sent in i Victors liv. Han har alltid komponerat egna låtar och lagt ut en hel del musikvideos på Instagram och andra musikstreaming tjänster. Det var först när han tog mod till sig och sökte till Idol 2017 som musikintresset tog fart på riktigt. Han mötte juryn med sin egna tolkning av Christian Waltz, Wonder child.

Juryn tog hans tolkning som positiv och gav honom en biljett till tävlingen. Här kom Victor verkligen att utveckla sin musikstil och sitt sätt att jobba med musiken. Tävlingen har stor konkurrens och de hängivna tittarna är både givmilda men även väldigt kritiska när de skall rösta fram sina idoler. Viktor blev utröstad men tog en biljett till revanschen. Totalt hamnade han på en 13:de plats.

Victor Leksells musikaliska historia och genomslag

Egna låtar och tid för att skapa

Efter Idol stod Victor plötsligt på egna ben och tog sig sakta men säkert mot en egen karriär. Han är glad idag att han träffade radarparet William Forsling och Petter Alfredsson som är producenterna bakom Victors låtar. De släppte hans första låt, Vart du sover, i slutet av maj 2019 och redan innan låtsläppet hade Victor fått smak på dundersuccén Tappat.

Låten Tappat var egentligen skriven till en mer etablerad svensk artist, men Victor bad om lov att få tolka låten om hans första singel togs emot med uppskattning av publiken. Som tur var, så gjorde den det, och Victor har bevisat att låten Tappat hamnade hos rätt artist. Hela sommaren har han funnits med sina sommarhits på listor så som Sverigelistan, spelat låten i Musikhjälpen och på TV4 nyhetsmorgon.

Utmärkelser som ger Viktor Leksell ett stort steg i karriären

Det är inte bara publiken som älskar Victor Leksells låtar och sångstil, även musikkritikerna är nyfikna och positivt inställda till hans musikaliska förmåga. P3’s musikredaktörer var först med att utnämna Viktor till framtidsartist och ställer därmed många dörrar på glänt för den spelsugna artisten. 2019 fick han även ta emot den ärofyllda Rockbjörnen för årets genombrott. Det blir en riktigt spännande framtid för Victor Leksell.

Under sommaren har Victor spelat på festivaler och utomhusscener. Han har inte en tretimmars show, men vad gör det när publiken älskar hans charm och hans tolkningar av livets svårigheter genom sin musik. Han fick en chans att visa upp sig genom att agera uppvärmning och förband åt Molly Sandén på Hov1. Molly var förövrigt den artist som var tilltänkt för låten Tappat, nu står de på samma scen.

Framtiden för Viktor Leksell

Som tur är kan ingen skåda in i framtiden utan den måste upplevas. Vi kan bara rekommendera att uppleva den tillsammans med Victor och hans härliga musik. Det är spännande att Sverige har en förmåga att plocka fram artist efter artist som på ofta helt egna ben slår igenom med sina låtar. Förebilder finns det gott om, allt från ABBA, Ace of Base till den tragiskt bortgångna Avici.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *